Vučić na Koridoru 10: Do kraja godine gotov Koridor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je večeras da će do kraja godine biti završen istočni krak Koridora 10, a da će za nekoliko meseci naredne godine, najkasnije do maja biti završeno i 12 kilometara kod tunela Bancarevo, koji omogućava zaobilaženje Sićevačke klisure.

Prilikom obilaska neimara kod sela Gradinje, gde je jedna od najtežih deonica, Vučić je dodao da je zahvalan svim radnicima da se ovde radi u teškim uslovima i da je ovo najlepše mesto jer  je na trasi veliki broj radnika, mašina, kamiona.

-Ovo je on0 što smo  decenijama čekali da vidimo, jer  savremeni autoput dovodi investitore. Biće dobro za čitav ovaj kraj, ali i za  sve ostale jer sledeću sezonu dočekujemo sa putevima kakvih  ima u Austriji i Švajcarskoj ,a Srbija više neće imato loš imiđž kada je o putevima reč- naglasio je predsednik Republike.

Mnogi radnici koji su sada angažovani na trasi, jednog dana će ovde provesti svoje potomke i objasniti im kako su ovde   radili, pa se može reći i sda će ovo biti istorijski put.-kazao je Vučić i pozvao mlade da uče zanat jer će se u Srbiji sve više graditi, pa će joj zato biti potrebni dobi majstori.

Odgovarajući na jedno novinarsko pitanje ministarka Zorana Mihajlović je rekla da se trenutno priprema dokumetacija za autoput Niš-Pripština, da su otpočeti razgovori sa Svetskom bankom i da bi radovi mogli da počnu u drugoj polovini naredne godine.

Na koridoru 10 kod Dimitrovgrada večeras su bili i direktor Piteva Srbije Zoran Babić,  čelni ljudi grada Pirota i dimitrogradske opštine, Milutin ignjatović, direktor CIP-a i  direktor “Aktora”Simos Panagijotis.


1 Komentar

  1. 2KD

    29.07.2017. at 00:00

    Kad treba da se slika ima ih mali milion, ali ne i kad treba da se radi samo ne znam jos kolko ce probijanja rokova da probiju.Nije ni narod vise glup ne nasedaju vise na te pricice

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1