Proglašena vanredna situacija u Dimitrovgradu, ugroženim selima dopremaće se hrana i lekovi

U Dimitrovgradu je večeras održana proširena sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije. Na sednici su razmotreni izveštaji o stanju na putevima na teritoriji opštine Dimitrovgrad, izveštaj Doma zdravlja o broju dece predškolskog i školskog uzrasta sa simptomima gripa, kao i izveštaj ekipa sa terena koje su obišle najugroženija domaćinstva na rubnim delovima opštine.

   Na osnovu iznetih izveštaja i zaključaka doneta je odluka da se, zbog obilnih snežnih padavina, neprohodnosti lokalnih i mahalskih puteva, kao i povećanog broja predškolske i školske dece obolele od gripa i proglašene epidemije gripa na teritoriji Pirotskog okruga, na celoj teritoriji opštine Dimitrovgrad proglasi vanredna situacija. Ugroženom stanovništvu u selima Burela, Derekula, Visoka i Zabrđa biće dopremnljene životne namirnice i lekovi. Povratak đaka u školske klupe za sada je odložen za ponedeljak, 16. januar, a raspust je produžen i za decu pripremnih grupa predškolske ustanove.

   Prema rečima predsednika opštine Dimitrovgrad Vladice Dimitrova, odluka o proglašenju vanredne situacije bila je sasvim očekivana s obzirom na to da je Dimitrovgrad druga opština u Srbiji po količini padavina i visini snežnog pokrivača.

   „Ekipe JP Komunalac su na terenu i do danas nisu prestale sa radom, ali je stanje ipak kritično na pojedinim mestima“, izjavio je Dimitrov. On je naglasio da su pojedini putni pravci prema selima Burela i Derekula trenutno presečeni, te su mahale i zaseoci većine tih sela nedostupni za mehanizaciju, ali i istakao da će se odmah krenuti sa dogovorima o dostavljanju  neophodnih namirnica i lekova ugroženim domaćinstvima.

   „Đaci neće sutra krenuti u školu, raspust se produžava do ponedeljka, s tim što ćemo pratiti stanje u toku narednih nekoliko dana i videti da li će oni moći da krenu u školu od ponedeljka“, dodao je Dimitrov. „Razlozi za to su višestruki, a prvenstveno proglašena epidemija gripa, kao i jak minus i obilne padavine koje sprečavaju većinu đaka i da dođu do škole.“

 

izvor: Far.rs


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1