Kultura

„Cross Atlantic Trio“ – Mladalačka energija i moderan repertoar klasične gitare

Koncert „Cross Atlantic Tria“ biće održan u utorak, 15. avgusta 2023. Godine u organizaciji Doma kulture Pirot u okviru manifestacije Pirotsko leto 2023.  Cross Atlantic Trio, kako mu ime kaže, čine trojica mladih i perspektivnih gitarista evropskog i američkog porekla koji su se okupili u Beču. Oni su postavili za cilj da predstave prefinjen senzibilitet i pristupačnost klasične muzike široj, modernoj publici.

Ansambl donosi mladalačku energiju i svež inventivni pristup repertoaru klasične gitare. NJihov jedinstveni način kombinovanja klasične tradicije sa kontrastnim stilovima savršeno odražava njihove komplementarne muzičke sposobnosti i ličnosti. Svaki član C.A.T. diplomirao je sa odličnim uspehom na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti u Beču 2022. godine. Trenutni projekat trija obuhvata špansku i brazilsku muziku, koji dobija konstantne pohvale kako kritičara tako i javnosti. Ovo je motivisalo ansambl da snimi i producira svoje debi album, planiran za izdavanje 2023.

Koncert će se održati na Maloj sceni u dvorištu Istorijskog arhiva sa početkom od 20:00 sati. Ulaz za posetioce je besplatan.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker