Lokalna samouprava

BOŽIĆNA ŠKOLA SPORTA – 18. godina zaredom, rekordan broj besplatnih sadržaja

Promoteri ovogodišnje BŽS su Svetislav Kari Pešić i Aleksa Avramović. Oni su uručili priznanja i najboljim sportistima Pirota za 2023. godinu - Mili Stanković, fenomenalnoj atletičarki i Aleksi Gacevu - izuzetnom stonoteniseru!

Večeras je na prepunom Omladinskom stadionu otvorena 18. po redu Božićna škola sporta koja je oborila sve rekorde kada je o broju besplatnih programa koji su na raspolaganju mališanima reč jer će deca moći da biraju između čak 70 različitih, potpuno besplatnih programa, počev od svih sportova, do škole tkanja pirotskog ćilima, škola crtanja, slikanja, glume…

Promoteri ovogodišnje Božićne škole sporta su Svetislav Kari Pešić i Aleksa Avramović, košarkaški reprezentativac.

Predsednik Privremenog organa Grada Pirota mr Vladan Vasić kazao je na otvaranju da je i sam projekat Božićne škole sporta, koja traje 18 godina i koju svake godine pohađa po više hiljada dece, dokaz da su se ogromna ulaganja Grada u sport višestruko isplatila.

Svetislav Kari Pešić je istakao da je Pirot po mnogo čemu jedinstven, pa i kada je o ovom projektu reč, koji je jedinstven ne samo u Srbiji, već i šire, u Evropi.

Reprezentativac Avramović nije krio oduševljenje atmosferom koju je zatekao u Pirotu. On je prisustvovao i treningu KK Pirota, obišao Muzej Ponišavlja i druge znamenitosti Pirota.

-Ovde sam na poziv Grada Pirota i selektora i zaista sam počastvovan i oduševljen onim što sam video u Pirotu, posebno mi je čast kada sam čuo ko je sve ranijih godina bio promoter ove manifestacije-kazao je Avramović.

Dodeljena priznanja najboljim sportistima u 2023. godini

Na večerašnjoj svečanosti dodeljena su  i priznanja najboljim sportistima u 2023. godini. Mina Stanković, proslavljena reprezentativka u atletici i brzom hodanju, proglašena je za najbolju sportistkinju Pirota, a Aleksa Gacev, fenomenalni stonoteniser, za najboljeg sportistu.

@pirotskevesti Božićna škola sporta 2024. #sport #pirot ♬ original sound Pirotske vesti

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker