Obrazovanje

Bogat vikend za učenike i stanare doma Mlekarske škole

Vikend koji je za nama bio je, u svakom pogledu, bogat, sadržajan i uspešan za Mlekarsku školu sa domom učenika „Dr Obren Pejić“.

Najpre su, u petak, mladi pekari drugog i trećeg razreda Mlekarske škole imali zapažen nastup u Aleksincu na Pekarijadi koju organizuje Biotehnološka škola „Šumatovac“ iz Aleksinca. Pored lepog druženja, razmena ideja i novih tehnoloških inovacija iz pekarstva, doneli su i nagradu za osvojeno drugo mesto u kategoriji najlepše slavske pogače.

Učenica Bojana Radev, obrazovni profil pekar, osvojila je ovu nagradu u konkurenciji više od 80 slavskih kolača. Priliku da učestvuju na ovoj lepoj manifestaciji imalo je osam najboljih učenika drugog i trećeg razreda sa svojim mentorima Žarkom Stojanovićem i Radosavom Pejčićem.
Nakon toga, u subotu 13.4.2024. zapažen nastup i izuzetan uspeh imali su i stanari doma pri Mlekarskoj školi koji su učestvovali na regionalnoj Domijadi u kulturno-umetničkom stvaralaštvu u Knjaževcu. Učenik Viktor Aleksić osvojio je prvo mesto u kategoriji najbolje umetničke fotografije, a Staša Golubović je osvojila četvrto mesto u kategoriji etno-narodna muzika sa pesmom „Petlovi, mori pojev“. Učenici su radili pod budnim okom mentora-vaspitača Nele Vučićević, Dragane Đorđević i upravnika doma Milana Surlandžisa. „Ovo je izuzetan uspeh, imajući u vidu da smo bili u konkurenciji mnogo većih domova koji imaju više učenika i čiji su stanari učenici umetničkih škola, poput Niša, Leskovca, Vranja itd. Naravno, akcenat je bio na međusobnom druženju i širenju pozitivne energije i kulture, sa vršnjacima iz drugih krajeva naše zemlje.“ – rekao je ovom prilikom upravnik doma, Milan Surlandžis.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker