Sport

Beli poraženi od lidera na tabeli ekipe Grafičara – filijale velike Crvene Zvezde

Fudbaleri Radničkog danas su na svom terenu poraženi od odlične ekipe Grafičara iz Beograde, ekipe koja je filijala velike Crvene Zvezde i tima koji ima najveće šanse da se nađe naredne sezone u Super ligi. Iako je rezultat na kraju bio ubedljivih 3:0 za Grafičar, i Radnički je imao svoje šanse, golgeter Belih Pati Spasić je sredinom drugog poluvremena propustio priliku da nakon dominacije Belih u igri postigne gol iz penala nakon izuzetne reakcije golmana gostujuće ekipe. Do kraja meča Beli su primili još dva gola pa je rezultat na kraju bio 3:0 za Grafičar. Golove su postigli Marong Ousman u 15. minutu, Nikola Krstović u 73. i Stefan Cvetković u 86. minutu meča. Bele u narednom kolu očekuje tradicionalno teško gostovanje ekipi Novog Pazara, nakon čega slede dve utakmice na domaćem terenu.

Radnički je u meč ušao sa sledećom postavkom: Stojanović, Vlajković, Mančić, Tolić, Vusljanin, Dojkić, Spasić, Šarić, Marković, Petrović, Nikčević.

Grafičar je startovao sa postavkom: Savić, Stanojev, Stojić, Krstović, Marong, Dabić, Nikolić, Eraković, Odada, Cvetković i prvi strelac ekipe Radničkog iz prvog dela prvenstva, sada uzdanica Grafičara – Mita Pobulić.
Ekipa Grafičara je odlično otvorila meč, golom u  15. minutu. Beli su potkraj poluvremena preuzeli inicijativu. Početak drugog poluvremena obeležila je ofanzira Radničkog, koja je mogla da rezultira izjednačenjem nakon penala, ali je golman Grafičara odbranio penal i dao krila svojoj ekipi, koja je od tog momenta krenula još ofanzivnije, potpuno preuzela inicijativu i do kraja meča postigla još dva gola.

Gostujući trener Žižić: Odlični uslovi za igru, odlično pripremljen teren

Milija Žižić, streteg Grafičara zahvalio se na toplom prijemu u Pirotu koji oduvek važi za fudbalski grad. Žižić je kazao i da je teren, uprkos vremenskim uslovima koji nisu obećavali i padavinama snega od juče, odlično pripremljen pa su i uslovi za igru bili odlični.
– Rezultat govori da smo mi jako ubedljivo pobedili, ali ja mislim da je na terenu bilo malo drugačije, da je bila jako teška utakmica i jako zahtevna. Verovatno taj penal i psihološki momenat je odlučio da mi odigramo mirniju završnicu-kazao je trener Žižić i dodao da je Radnički u zadnjih petnaestak minuta Radnički došao do svoje igre.
-Jako je dobro što se prvo poluvreme završilo rezultatom 1:0 u našu korist. U drugom poluvremenu egal utakmica dvadesetak minuta, i mi i oni smo tražili svoje šanse, Radnički je dodao do preozbiljne prilike kao što je penal. Na našu sreću odbranili smo se i onda ušli psihološki hrabriji u samu završnicu meča i tu poentirali-kaže Žižić.

Dejan Čelar: Nema mesta zabrinutosti, Beli će se vratiti na nivo igre na kome su bili

Trener Belih Dejan Čelar kazao je da uprkos porazu, nema mesta zabrinutosti i da je uveren da
-Čestitam protivniku, ekipi koja nije slučajno prva i ekipi koja je u dosadašnjem toku prvenstva najviše pokazala. Mi smo odradili pripreme kako smo odradili, nismo očigledno na nivou iz jesenjeg dela, ali ja verujem da ćemo uskoro biti. Nisam zabrinut, momci su dali sve što su imali u utakmici i ja ću ih i dalje podržavati i verovaću u njih. I da svi drugi odustanu od njih ja neću. Siguran sam da ova ekipa može mnogo bolje da igra. Danas smo imali izuzetno kvalitetnog protivnika. Mi imamo već za nedelju dana sledeću utakmicu, nakon toga dve utakmice kod kuće i mi ćemo tu tražiti prostora da se vratimo na nivo na kome smo bili. Danas su nam nedostajala i dva dobra igrača Mirković i Milenković, oni nam se vraćaju u trenažni proces. Mislim da ova ekipa ima kapacitet da se digne i zauzme mesto u gornjem delu tabele-kazao je trener Čelar.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker