Kultura

“Bajka o pozorištu” i “Ružno pače” predstave sa kojima Narodno pozorište Pirot ovih dana nastupa pred svojom publikom i na gostovanjima

Narodno pozorište Pirot  će u sredu, 27. septembra, odigrati  urnebesnu komediju BAJKA O POZORIŠTU na svojoj sceni sa početkom u 19:30. Sa istom predstavom 30. septembra  pirotsko Narodno pozorište gostuje u Makedoniji, u Kumanovu, na Danima komedije a za 1. oktobar zakazano je gostovanje u Vranju. Bajka o pozorištu je satirična priča o sprezi politike i umetnosti.

Iako naslovljen kao bajka, ovaj komad, na žalost, mnogo više orespondira sa stvarnošću od bajki koje znamo. Položaj kulture, a pre svega pozorišta, i kako kulturu i umetnost doživljava naša politička elita su glavne teme kojima se ova predstava bavi, rekao je pisac, Vladimir Đurđević.

Premijera predstave Ružno pače prošla je odlično a već sutra, 26. septembra je prva repriza na sceni Naodnog pozorišta Pirot od 11:30.  Ružno pače je selektor festivala “Mali Joakim” već gledao i rezultati se očekuju početkom  oktobra. Pirotska publika će Ružno pače ponovo moći da gleda 4. oktobra.

Aleksandar Radulović, glumac Narodnog pozorišta, kaže da je za njega lično predstava Ružno pače pandam Malom princu, predstava koja je namenjena i maloj ali i velikoj deci. “Predstava Ružno pače je jedna okrutna priča koja se bavi odrastanjem, ljudima koji su izopšteni a posebno deci. Danas ima mnogo slučajeva od kojih se naježimo kada čujemo šta se dešava u dečijem svetu i čega smo sve svedoci. U svakom slučaju to je predstava koja se može gledati od 7 do 77 godina, koju će deca posmatrati na jedan način a odrasli na drugi.  Autrski tim predstave čine reditelj David Alić, koji je već poznat po dečjim predstavama koje su ovenčane mngim nagradama, Milica Grbić Komazec je radila kostime a Duda Buržujka je radila songove i muziku za predstavu, to je proverena ekipa i verujem da će deca uživati” – rekao je glumac, Aleksandar Radulović.

U ovom periodu dok se sve ove predstave igraju u Narodnom pozorištu Pirot priprema se nova predstava na pirotskom dijalektu a krajem oktobra i početkom novembra Piroćanci će uživati u  Reviji malih  formi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker