Ostale vesti

Objavljen javni poziv za subvencionisane kredite privredi

Grad Pirot raspisao je Javni poziv za dodelu pomoći postojećim preduzetnicima i mikro i malim privrednim društvima subvencionisanjem kamate na kredite poslovnih banaka. Za ovu meru mogu konkurisati poslodavci koji imaju sedište i obavljaju registrovanu delatnost na teritoriji grada Pirota, ali pod uslovom da nisu registrovani u okviru primarne poljoprivredne proizvodnje i trgovine.
Ova mera se realizuje u saradnji sa bankama sa kojima je Grad potpisao Ugovore/Sporazume o poslovno-tehničkoj saradnji u 2024. godini, a to su: Intesa banka a.d. Beograd, Halkbank a.d. Beograd i Banka Poštanska štedionica a.d. Beograd. Kreditna sredstva poslodavcima mogu biti odobrena za:
-kupovinu, izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju, investiciono održavanje proizvodnog ili poslovnog prostora;
-kupovinu novih ili polovnih mašina i opreme (ne starijih od 5 god.);
-nabavku softvera;
-nabavku novih delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara;
-druge programe koji vode unapređenju poslovanja na teritoriji grada i u skladu su sa objavljenim javnim pozivom.

Grad je za subvencionisanje kamata na kredite izdvojio 3 miliona dinara. Javni poziv nije vremenski ograničen i trajaće do trenutka utroška sredstava za ove namene.

Više informacija u vezi sa pozivom mogu se dobiti u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj grada Pirota ili u prostorijama navedenih banaka.

Dokumentacija se može preuzeti i putem sledećeg linka.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker